preskoči na sadržaj
vijesti

NATJECANJE" PROMETNA UČILICA"

 

Pozivamo sve učenike iz  škole na sudjelovanje na trećem Državnom natjecanju učenika srednjih škola iz Republike Hrvatske u poznavanju prometnih propisa koje će se održati na web stranicama Prometne Učilice https://ucilica.skole.hr

Projekt "Prometna Učilica" već je 17 godina dio operativnog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske na prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, kojim uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, radimo na edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola i upoznajemo ih s prometnim pravilima i propisima te s poželjnim načinom sudjelovanja u prometu.

Više informacija na:

https://ucilica.skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: TATJANA KATUŠIN  datum: 26. 11. 2020. 13:03

GAME OVER - PROJEKT PREVENCIJE INTERNETSKOG NASILJA

Udruga Carpe Diem provodi jednogodišnji projekt "Game Over - projekt prevencije internetskog nasilja" u sklopu kojeg provodimo istraživanje na temu stavova mladih o internetskom nasilju. 

Molimo učenike 1. i 2. razreda da ispune anketu!

Poveznica za anketu: 
 
 
Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Provodi se u partnerstvu sa gradom Karlovcem, OŠ Banija, OŠ Mahično, OŠ Dubovac, Prirodoslovna škola Karlovac, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac, Medicinska škola Karlovac i Tehnička škola Karlovac.

 

  :: opširnije :: 


objavio: TATJANA KATUŠIN  datum: 27. 11. 2020. 11:17

NOVI VIRTUALNI PROJEKT UČENIČKE ZADRUGE Vijest ima dokument u privitku

Online projekt 4C in 4Colors

U okviru sekcije „Izrada projekata“ koja djeluje kroz učeničku zadrugu naše škole, učenici sudjeluju u online projektu čiji su nositelji nekoliko škola iz Turske. Pored ovih škola, u projektu sudjeluju škole iz Grčke, Portugala, Slovenije,  Poljske,  Estonije i naša škola.

Naziv projekta je „4C in 4Colors“. 4C znači: Critical thinking, Creativity, Communication, Collaboration. Plava boja predstavlja tehnologiju, kritičko razmišljanje, žuta komunikaciju, zelena suradnju, a narančasta predstavlja kreativnost. Kroz iduća četiri mjeseca učenici će imati aktivnosti na jednom od ova četiri područja. Aktivnosti će se odvijati preko mrežne stranice eTwinning – Twinspace.

Cilj ovog projekta je uz pomoć Web 2.0 alata kod učenika razviti vještine 21. Stoljeća – kritičko razmišljanje, kreativnost, suradnju i komunikacijske vještine.

Od učenika se očekuje da budu osobe jakog karaktera koje idu ukorak s digitalnim dobom, otvorene za inovacije i napredne ICT vještine te kompetentne na 4C područjima.

Učenici 3. A razreda: Barbara Škarjak, Manuela Cindrić, Ema Gvožđak, Lisjan Sehu, Karlo Novosel i Matija Gračan čine grupu koja sudjeluje u ovom projektu s mentoricom, prof. Biserkom Marčinko.

Osim što će sudjelovati u aktivnostima, svaka grupa je dobila neki zadatak. Naši učenici trebaju izraditi slogan za ovaj projekt.

Informacije o ovom projektu možete naći na sljedećim linkovima: https://youtu.be/HzpfCBM59J0       te https://www.youtube.com/watch?v=5aWdzKQrBxA&feature=emb_logo

Biserka Marčinko, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: TATJANA KATUŠIN  datum: 25. 11. 2020. 10:19

NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJVANJE PRIPRAVNIKA - MJERA "STJECANJE PRVOG RADNOG ISKUSTVA/PRIPRAVNIŠTVA" Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Biserka Tot  datum: 12. 11. 2020. 14:13

UPUTE HZZJZ O SAMOIZOLACIJI UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi dopis HZZJZ o samoizolaciji učenika - upute za roditelje.

Za sve informacije dodatne možete  kontaktirati Službu školske medicine:

  skolska.karlovac@zjzka.hr ili telefonom na 047 / 411 286.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: TATJANA KATUŠIN  datum: 28. 10. 2020. 12:59

PROMOCIJA ŠKOLSKOG ZADRUGARSTVA, PREDAVANJE I AKCIJA VOLONTERSKOG KLUBA Vijest ima dokument u privitku

U okviru realizacije projekta ECO-SOCIAL „Razvijam poduzetništvo – čuvam okoliš!” čiji su nositelji LAG Vallis Colapis iz Ozlja, a partneri Karlovačka županije, Srednja škola Duga Resa i Socijalna zadruga Humana nova iz Čakovca održana su predavanja za učenike naše škole.

Prvo predavanje održala je prof. Biserka Marčinko, voditeljica volonterske sekcije škole. Predavanje pod nazivom „Uloga školskog zadrugarstva u održivom razvoju“ održano je 2.10.2020. godine.

Kroz predavanje učenici su upoznati s načinom osnivanja zadruga, načelima poslovanja, njihovom ulogom  u gospodarstvu razvijenih zemalja EU te s ulogom volontiranja u civilnom društvu. Posebno su istaknute i učeničke zadruge kroz koje učenici stječu mnoge vještine i znanja kao odličan način pripreme za život, rad i stvaralaštvo te uvod u poduzetništvo.

Drugo predavanje pod nazivom „Osnovni elementi oporabe tekstila“ prof. Biserka Marčinko održala je 5.10.2020. Učenici su upoznati s djelatnošću socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca koja se bavi sakupljanjem tekstilnih viškova, recikliranjem i ponovnom uporabom sakupljene odjeće i obuće,  šivanjem odjeće i drugih proizvoda od tekstila pri čemu potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom.

6.10.2020. održana je druga po redu akcija sakupljanja tekstila.

U akciji su sudjelovale članice volonterske sekcije „Osmjeh na lice“ (Veronika, Amra, Ana Marija i Erin) koja djeluje u okviru učeničke zadruge naše škole „Karlovačke zvijezde“ i prikupljeno je oko 200 kg tekstila.

Iduća akcija prikupljanja tekstila održati će se u 12. mjesecu.

Prof. Biserka Marčinko

  :: opširnije :: 


objavio: TATJANA KATUŠIN  datum: 13. 10. 2020. 10:19

UPUTE HZZJ ZA SPRJEČAVANJE ZARAZE COVIDOM 19 U ŠKOLSKIM USTANOVAMA U ŠK.GOD.2020./21. Vijest ima dokument u privitku

U prilogu su upute HZZJ za sprječavanje zaraze i preporuke za vanučioničku nastavu.u NOVOJ školskoj godini. Molimo učenike i roditelje da svakako pročitaju navedene obavijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: TATJANA KATUŠIN  datum: 25. 8. 2020. 09:02

Virtualna knjižnica Ekonomsko-turističke škole

 Poštovani učenici, nastavnici, stručni suradnici i roditelji,Books

Web-stranica virtualne školske knjižnice Ekonomsko-turističke škole podrška je učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima, osobito za vrijeme trajanja on-line nastave. Tu možete naći veći izbor web stranica i online sadržaja koji će Vam pružiti točne podatke i biti pomoć u učenju. Neke od ponuđenih informacija poslužit će i za zabavu.Virtualnoj knjižnici pristupa se preko linka: LINK ili preko opcije Knjižnica u izborniku lijevo.

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Vladimir Valić  datum: 29. 4. 2020. 10:39
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


Tražilica

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Forum

Korisni linkovi
Korisni linkovi

preskoči na navigaciju